Rikstoto

Det er RiksToto som er det eneste norske selskapet som har konsesjon til å drive med pengespill på hest i Norge. På samme måte som Norsk Tipping regulerer alt av spilleautomater og andre former for tipping og lotto, er det RiksToto som styrer hestespill. De samarbeider også med den svenske tilsvarende tilbyderen, ATG, og du kan dermed også spille på enkelte av løpene holdt i Sverige. Et av de mest populære årlige arrangementene, er de såkalte Unionskampene, hvor det holdes en felles løpsdag i enten Norge eller Sverige, med de beste travhestene fra begge land.

Om du ikke har spilt på hest før, kan de ulike spilltilbudene virke noe komplisert, og det er mange å velge mellom. Her får du kjapp forklaring på hva de forskjellige spillene går ut på som RiksToto tilbyr.

Spill hos Rikstoto

Du kan også ta ibruk hjelpesidene på Rikstoto som guider deg gjennom spillene du måtte være interessert i.

V75

Den absolutt mest populære dagen å tippe på er i forbindelse med det såkalt V75-arrangementet som normalt holdes hver lørdag på forskjellige travbaner rundt i Norge. Her er målet å tippe vinnerne i 7 forskjellige løp. Og har du tippet 7, 6 eller 5 riktige vinnere vil en premie bli utbetalt. Derav navnet, V75.

V76

V76 spill er også veldig populære og kan ha store premier om ikke de største favorittene innfrir. Jo færre andre vinnere du må dele premiepengene med, jo mer sitter du igjen med. V76 fungere på nær sagt samme måte som V75 hvor forskjellen er at det kun utbetales premier for 7 og 6 vinnere.

V65

I V65 har du muligheten til å spille på såkalt Lyntoto, hvor du får en ferdigutfylt kupong, eller du kan lage din egen. Her tipper du på vinneren i seks ulike løp, og får utbetalt premie om du får 6 eller 5 riktigere.

V64

V64 holder igjen samme format som de øvrige spillene, men forskjellen her er at dette spillet ofte blir holdt sammen med ATG, altså det svenske versjonen av RiksToto. Derfor er premiene som regel nokså høye da det er flere deltagende spillere. Er det mange spillere som gjør at premiebeløpet fordelt på vinnerne kommer undet et satt minstebeløp, vil summen bli overført til en jackpot.

V6

V6 spillet er for de gangene du er ekstra sikker på dine utvalgte hester. Her kan du nemlig doble premien din om du får inn alle de 6 vinnerne dine. Du gir imidlertidig opp en eventuell premie du kunne fått om bare 5 hester hadde gått inn. Men går alle 6 vil premiesummen din altså dobles. Så er premien for 6 riktige 50.000 kr, vinner du 100.000 kr.

V5, V4

I V5 og V4 spillene går spillene ut på, som i de øvrige, å tippe på hvilken hest du tror vinner de utpekte løpene. Det er i utgangspunktet kun en premiegruppe i begge spillene, men er det ingen som har 5 rette i V5 går premien til de med 4 rette, og det samme skjer i V4 hvor premien går til de med 3 rette om ingen har 4.

Dagens Dobbel

Dagens dobbel er et enkelt og greit spill. Tipp vinneren på to ulike løp, og for å kunne få utbetalt en premie må begge spillene gå inn.

Trippel

Fordelen med et trippelspill er at du kan opparbeide deg en høy spillodds og dermed vinne ganske mye med en liten sum. Men det er imidlertid et vanskelig spill. Her gjelder det nemlig å plassere de tre første hestene som går over målstreken i riktig rekkefølge.

Duo

Duo er et spill som stort sett blir holdt i forbindelse med galoppløp, og her tipper du på hvilke to hester som kommer på første og andreplass, i riktig rekkefølge.

Husk at dette er kun spillene som RiksToto vanligvis tilbyr. Men du kan også fint bruke utenlandske spilloperatører for både å få tilgang til andre spill, samt kunne spille på internasjonale løp.