Norske travbaner

Travbaner i NorgeTrav er en sport de fleste i Norge har et forhold til, og spesielt er ordet V75 knyttet til lørdagstrav på TV for mange. Det er også flere flott travbaner rundt i hele landet som ukentlig arrangerer løp det går an å tippe på. Informasjon er kongen når det kommer til tipping, og jo mer du vet om en bane og de ulike hestene, dess bedre sjanse har du for å plukke ut vinnerne. Her skal vi derfor gi deg en kjapp gjennomgang på de største banene.

Bjerke Travbane

En av de travleste travbanene i Norge er Bjerkebanen, med godt over 100 løpsdager i året. Sammen med 20 heltidsansatte er det alltid noe som skjer på banen som kan holde opptil 250 hester. Det er også banen som fungerer som Riksarena for trav. Banen holder også storarrangementet Oslo Grand Prix den andre helgen i mai hvert år. Løpet tiltrekker seg noen av de beste traverne fra både inn og utland som kjemper om å ta del av premiepotten som overstiger millionen.

Bergen Travpark

Travparken i byen mellom de syv fjell begynner å nærme seg sitt 30 års jubileum. Og den 1000 meter lange banen er rask, og flere norgesrekorder er satt her. De største løpene på travparken kommer i form av Nils Skjolds æresløp som er et kaldblodsløp for 3-åringer. Banen arrangerer normalt løp hver torsdag. Besøk deres nettsider her.

Drammen Travbane

Drammen Travbane er blant de kortere vi har i Norge i dag, en ting som er greit å tenke på når man prøver å plukke ut vinnere. Banen er på kun 800 meter, og passer dermed utmerket for hester som er bedre på kortere distanser. Banen ble rehabilitert i 2013, hvor blant annet baneprofilen med svinger ble noe endret. Banen er en favoritt blant mange kusker og trenere. Vanlige kjøredager man kan spille på er mandager og tirsdager om formiddagen.

Forus Travbane

Et av årets høydepunkter innen norsk trav er det årlige Forus Open-løpet. I årets løp (2015) var det sterke Papagayo E som stakk av med seieren på denne tradisjonsrike banen, som har drevet med travkjøring helt siden 1920. Mye utskifting har imidlertid skjedd siden den tid, og anlegget er i dag topp moderne og er blant mange regnet som den raskeste banen vi har i Norge i dag, og er på 950 meter.

Øvrevoll Galoppbane

Galoppbanen på Øvrevoll, som ligger et lite stykke utenfor Bærum, står alene som Norges eneste bane kun for galopp. Sesongen for galopp blir normalt satt i gang i april og kan vare til begynnelsen av desember om forholdene holder seg noenlunde grei. Det er to hovedbaner på anlegget, hvor hovedbanen er på gress og går over 2000 meter. En dirt track bane er også på stedet, men er sjeldent brukt til løp, og er mest i bruk for trening. Den er på 1375 meter. Gjennom sesongen kan du få med deg flott galopp fra Øvrevoll hver torsdag!